Fotografie woonboot in Amsterdam

Zodra ik de opdracht krijg om een woonboot te fotograferen, word ik als vastgoed en interieurfotograaf enthousiast. Vaak hebben klanten de boot van oud vrachtschip omgebouwd tot een geweldig fotogenieke locatie. Dit was ook het geval bij deze boot, waarbij het middelste gedeelte van het schip gelijkvloers is gemaakt bij een grote verbouwing. De rustplaats van dit prachtige schip ligt aan de Amsterdamse grachten op de vaarroute van pleziervaart in Amsterdam. Verder zijn kosten nog moeite gespaard om comfort en gebruiksvriendelijkheid van dit woonschip te verhogen, in zijn geheel een prachtige metamorfose van een schip dat werd gebruikt voor de beroepsvaart naar volwaardig woonschip. Naast de standaard beelden heb ik ook sfeerbeelden gefotografeerd, om het gevoel van je eigen aanwezigheid op de boot versterken.

Van winkelopslag naar karakteristieke woning

Voor een klant kan fotografie de laatste schakel vormen in het afronden van een project. Naast het professioneel fotograferen van alle ruimtes voor gebruik bij de verkoop, is het beeld ook een getuigendocument van het harde werk dat in een huis is gaan zitten. Bij deze locatie was er vroeger spraken van een winkelopslag, waarbij goederen tot de nok toe werden opgeslagen. Tegenwoordig is het na een verbouwing als woning in gebruik genomen, waarbij de karakteristieke eigenschappen van de woning behouden zijn gebleven.

Het resultaat mag er wezen, een prachtige woning aan de Kanaalstraat in Utrecht, die mogelijk alweer verkocht is als je dit bericht leest.

Gerenoveerd huis in Amsterdam De Pijp gefotografeerd

Voor de opdrachtgever en verhuurder van dit gerenoveerde appartement in Amsterdam De pijp, heb ik de volgende beelden gefotografeerd. Totaal 70 m2, inclusief uitzicht op het Rijksmuseum vanaf het zonnige dakterras. Een nieuw huis dat van alle gemakken is voorzien, uiteraard ontbreekt er nog een bewoner met gevoel voor styling.